Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο Ορμπάιθ στη λίστα

τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού για την θέση του ανασταλτικού χαφ προστέθηκε και το όνομα του Πάμπλο Ορμπάιθ της Αθλέτικ Μπιλμπάο.Ανάμεσα στους υποψήφιους, φιγουράρει τώρα και το όνομα του Πάμπλο Ορμπάιθ. Ο 32χρονος (6/2/1979) μέσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο (από τα αγαπημένα παιδιά του κοινού στον "Λάκκο των Λεόντων" και αρχηγός της ομάδας!) θεωρείται κλασικό "6άρι" και φημίζεται για το δυναμικό, έως και σκληρό πολλές φορές, στυλ που αγωνίζεται. Έχει αρκετά καλή σωματοδομή (1.80 ύψος και 75 κιλά βάρος), χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δύο του πόδια, ενώ ο πρωταρχικός του στόχος στο γήπεδο είναι η αναχαίτιση των αντιπάλων και όχι η δημιουργία επιθετικού παιχνιδιού.

Ο Ορμπάιθ ξεκίνησε την καριέρα του στην Οσασούνα, όπου και πραγματοποίησε 69 εμφανίσεις από το 1996 έως και το 2000, όταν και μεταπήδησε στην Μπιλμπάο. Με το καμάρι της Βασκωνίας έχει 263 συμμετοχές από το 2000 μέχρι και την περασμένη σεζόν, έχοντας πετύχει μόλις 10 τέρματα. Επί των ημερών του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Αθλέτικ, ο 32χρονος ανασταλτικός μέσος έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις (ειδικά το 2004 - 05 έπαιξε σε 35 ματς στο πρωτάθλημα και 8 στην Ευρώπη, σκοράροντας 3 φορές) και χάρη σε αυτές κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας, με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 4 φορές (μετράει άλλους 44 διεθνείς αγώνες με τις μικρές Εθνικές, όντας αρχηγός της ομάδας Κ-20 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20).

"Μελανό" σημείο για τον Ορμπάιθ, είναι οι δύο σοβαροί τραυματισμοί που έχει υποστεί στα γόνατα του, τον πρώτο τη σεζόν 2002 - 03 και τον δεύτερο τη χρονιά 2006 - 07. Το θετικό είναι ότι όλες οι υπόλοιπες σεζόν που είχε είναι σχετικά "γεμάτες" (κατά μέσο όρο 27 παιχνίδια), γεγονός που μαρτυρά ότι δύσκολα βγάζει μυϊκούς τραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου